top of page

Kjer sta doma užitek in počitek

Posestvo Trnulja


Le streljaj od vrveža Ljubljane se nahaja Posestvo Trnulja, prvo trajnostno posestvo v Sloveniji, kjer spoštujejo način življenja, ki mu je narava dragocen vir in iskren sopotnik. V želji z gosti deliti naklonjenost sreči in zdravju, so v idiličnem ambientu kreirali apartmaje in wellness, katerih cilj je brezskrbno sprostiti in harmonično napolniti z energijo. Oddih v naravnem stilu so dopolnili z ekološko kulinarično ponudbo, ki je tudi odlična ideja za nepozabna praznovanja z najdražjimi ali s poslovnimi partnerji.



Eko posestvo Trnulja v neposredni okolici Ljubljane je bilo sprva usmerjeno v pridelavo oljnic in žit ter njihovo predelavo v bio proizvode, a je kaj kmalu zraslo v izletniško turistično kmetijo z raznoliko ponudbo, katere rdeča nit predstavljata relaksacija in razvajanje. V zavetju narave so zrasli popolnoma ekološko grajeni in opremljeni apartmaji, ki poskrbijo, da se gostje odpočijejo in si naberejo nove moči za vsakodnevne izzive. Notranjost apartmajev prevzema vonj po naravnem, neobdelanem lesu, glineni izdelki in tekstil iz konopljinih vlaken pa prostor navdajajo z domačnostjo in udobnostjo. Tla objekta so iz recikliranih opek stare hiše, stene so lesena konstrukcija s konopljino izolacijo in glinenimi ometi. V naravnem stilu je zasnovano tudi pohištvo, iz avtohtonega lesa in rustikalno obdelano. Posteljne vzmetnice iz konoplje so najvišje kakovosti, prav tak je tudi konopljin tekstil: posteljnina, brisače in zavese. Vse to prispeva k dobremu počutju in skrbi za zdravje. Željnim tesne povezave z naravo je na voljo glamping v starinskem ambientu, ki ponuja malce drugačen oddih v dvoje.



Med bivanjem na posestvu Trnulja se lahko gostje predajajo sproščanju v naravni savni, za katero so navdih našli pri starodavnih koliščarjih z Ljubljanskega barja. Savna, duh preteklih časov, ekološki priboljški in popolna intima. Je še kaj boljšega?



Na posestvu tako v letnem kot zimskem času pripravljajo druženja in praznovanja po meri, katera na nov nivo dvignejo s prefinjenim občutkov za dekoracijo prostorov in z vrhunsko ekološko kulinariko iz lokalnih sestavin. S ciljem izpeljave nepozabnega dogodka so na voljo tudi možnosti najema glasbene skupine, projektorja in platna, kolesarjenja po okolici ali izleta po Barju z električno kočijo.



Kulinarična doživetja organizirajo za poslovne in zasebne zaključene družbe, vendar svoja vrata odprejo tudi individualnim gostom vsako prvo nedeljo v mesecu. Okusne jedi na Trnulji so stvaritve, ki jim gostiteljica Urša in chef kuhinje primešata še ustvarjalnost in ljubezen. Skrivnost okusa je vedno v podrobnostih, v sestavinah, v njihovi simbiozi, da se bodo čuti naslajali v novih dimenzijah razvajanja. Jedilnik sproti prilagajajo, barviti krožniki s pestrimi elementi pa so prepričljiv opis letnega časa. Za ponovno odkrivanje domačih jedi se odloča tudi vse več podjetij, ki se pri Trnulji udeležujejo team buildingov, ki motivirajo na športno-zabaven in zdrav način.



Ekipa sodobnega posestva s pridihom koliščarskega časa si je s tako svojo srčnostjo, vztrajnostjo in prilagodljivostjo prislužila več mednarodnih nagrad za kulinariko, trajnost in inovativnost.


Foto: Jože Maček



Comentarios


bottom of page